|
|
| Autor | Zpráva |
|---|
Darrenka

Poeet p?íspivku: 5 Registration date: 15. 02. 10
 | Předmět: Demonata na podzim Thu Mar 18, 2010 7:26 pm | |
| Ahoj nevim jestli to už víte ale budou se na podzim tohoto roku vzdávat série Demonata od nejlepšího spisovatele Darrena Shana  |
|
 | |
Wontik Generál

Poeet p?íspivku: 5499 Age: 20 Localisation: Vanchova vyhřátá rakev :D Registration date: 24. 02. 07
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Fri Mar 19, 2010 11:04 pm | |
| Jo to víme, ale já osobně tím nejsem nějak moc nadšená...  |
|
 | |
plomo

Poeet p?íspivku: 397 Age: 19 Localisation: kdekoliv... ale všude s tužkou v ruce Registration date: 11. 12. 07
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Sun Mar 21, 2010 11:03 am | |
| já jsem rád, že tu knížku budu moc držet v ruce. Na papíře, ale bohužel to nebude den Phoebin překlad. Je nějaká naděje, že změní překladatele? |
|
 | |
Wontik Generál

Poeet p?íspivku: 5499 Age: 20 Localisation: Vanchova vyhřátá rakev :D Registration date: 24. 02. 07
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Sun Mar 21, 2010 11:44 am | |
| Podle mě ne  |
|
 | |
Toren

Poeet p?íspivku: 658 Age: 20 Registration date: 11. 05. 08
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Sun Mar 21, 2010 9:07 pm | |
| Moment..Albatros do toho fakt jde?Nebo nějaké jiné nakladatelství?Kde jste vzali ty informace?...  |
|
 | |
Wontik Generál

| |
 | |
Kay Generál

Poeet p?íspivku: 3328 Age: 24 Registration date: 06. 06. 07
 | |
 | |
plomo

Poeet p?íspivku: 397 Age: 19 Localisation: kdekoliv... ale všude s tužkou v ruce Registration date: 11. 12. 07
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Mon Mar 22, 2010 7:24 pm | |
| No, uvidíme, jak to dopadne, ale spousta z nás už to tuší  někteří si tím jsou i jistí  |
|
 | |
Phoebe Umbríel Esteban Kníže

Poeet p?íspivku: 2829 Age: 22 Localisation: Knížecí síň Registration date: 03. 11. 06
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Sat Apr 03, 2010 2:26 pm | |
| Tss, já mám radši známosti s jinými upíry :-P
Jinak, je to sice nějaké podnakladatelství Albatrosu, ale stejně... mám strach, že překladatele nezmění:-/ Takže... že bychom se dočkali Tepničky a Žíly?:-D _________________ I'm still there everywhere, I'm the dust in the wind, I'm the star in the northern sky...
|
|
 | |
plomo

| Předmět: Re: Demonata na podzim Sat Apr 03, 2010 7:46 pm | |
| To snad ne... jako spoustu věcí pojebal, ale třeba vampýři a upíři se povedli.... jako jedna z mála věcí... tak uvidíme.. stejně to bude, jak si myslim, vycházet příštích deset let s několika různejma typama obálek, tak by třeba mohl být i jiný překlad  |
|
 | |

Poeet p?íspivku: 2829 Age: 22 Localisation: Knížecí síň Registration date: 03. 11. 06
 | Předmět: Re: Demonata na podzim Sat Apr 03, 2010 7:52 pm | |
| No, ti se sice povedli, ale to je tak jediná věc:-D
Teda, unávám, první čtyři knihy byly fakt na úrovni, kromě pár přehmatů... dobře, opravuji se: první čtyři knihy se daly. Ale pak...? _________________ I'm still there everywhere, I'm the dust in the wind, I'm the star in the northern sky...
|
|
 | |
plomo

| Předmět: Re: Demonata na podzim Sat Apr 03, 2010 9:04 pm | |
| já vím, jak se může stát, že stejné knihy od dvou různých překladatelů jsou úplně jiné? |
|
 | |

| Předmět: Re: Demonata na podzim Sat Apr 03, 2010 9:25 pm | |
| NAprosto jednoduše... když překládáš, pokaždé do toho dáš něco ze sebe, pokaždé to trochu odráží tebe, tvůj styl vyjadřování a tvoje já... nikdy to nepotlačíš úplně. Navíc můžeš mít různý názor na nejlepší slovosled, na nejlepší ekvivalent... ne nadarmo je překlad něco na hranici mezi vědou a uměním  A totožné překlady získáš jen když použiješ elektronický překladač _________________ I'm still there everywhere, I'm the dust in the wind, I'm the star in the northern sky...
|
|
 | |
plomo

| Předmět: Re: Demonata na podzim Sun Apr 04, 2010 11:02 am | |
| takže absolutně nikdy nemůžeš trefit úplně to samé, jak to myslel autor? |
|
 | |

| Předmět: Re: Demonata na podzim Sun Apr 04, 2010 11:12 am | |
| Můžeš trefit jeho myšlenku, to dokonce musíš; můžeš se trefit i do tónu jeho vyprávění - to je taky dobrý, ale vždycky to vyzní o trošičku jinak... to je to samý, jak když mají různí autoři různý styl psaní. Vždycky se přeložená kniha malinko odchýlí, tomu se zabránit nedá - už jen tím, že pro slova v různých jazycích málokdy existuje 100% citově stejný ekvivalent... Aneb - když chceš autora poznat pořádně, doporučuju originál  _________________ I'm still there everywhere, I'm the dust in the wind, I'm the star in the northern sky...
|
|
 | |
|